Mazoutservice phone

Onze geschiedenis


Uw brandstofleverancier met een warm hart voor service en flexibiliteit.

Onze geschiedenis


De NV Mazout Service werd opgericht op 8 juni 2006 door Geert Coussement en zijn echtgenote Loes Hostens met de overname van 2 bestaande handelszaken in vloeibare brandstoffen, namelijk Kortrijks Petroleumbedrijf te Avelgem en Brandstoffen Jan Lambrecht te Dentergem. Op 1 april 2007 werd Fontaine uit Ellezelles overgenomen, naar aanleiding van het overlijden van de heer Jacques Fontaine.

Mazout Service
Mazout Service

Als gevolg van de pensionering van de heer Marc Poleyn uit Zwevegem en de wens van zoon Peter om zich toe te leggen op brandstoftanks en vaste brandstoffen, verzorgt Mazout Service vanaf 1 oktober 2007 de levering van vloeibare brandstoffen voor Poleyn. Op 1 januari 2009 besliste Guy Doignon uit Velaines om zijn zaak aan Mazout Service over te laten. Etienne Coussement, vader van de zaakvoerder, besloot om op 1 november 2011 de vloeibare brandstoffen aan zijn zoon Geert over te dragen.

Nadien volgden nog de overnames van de handelszaken André Bataille uit Kain op 16 mei 2012 en Lucien Voet-Desmet op 1 december 2013. In 2016 kwamen er nog de handelszaken in vloeibare brandstoffen van Johan Defossez uit Moeskroen bij (op 1 januari), die zelf nog de verkoop van vaste brandstoffen verder zet en Marc Boulonne uit Gaurain-Ramecroix (op 1 april).

In december 2016 overleed Geert Coussement op 45-jarige leeftijd na een slepende ziekte. In die moeilijke periode hebben de medewerkers samen met interimmanager Lieve Theys het beste van zichzelf gegeven om Mazout Service draaiende te houden. Hierdoor gesterkt, besliste echtgenote Loes Hostens om de zaak verder te zetten en zich te laten bijstaan door competente medewerkers. Lieve ondersteunt haar nog altijd als sparringpartner.

Mazout Service
Mazout Service

Onze naam en ons logo


De bedrijfsnaam ‘Mazout Service’ werd gekozen omdat enerzijds ‘mazout’ vaak gebruikt wordt om de producten gasolie (rode mazout) en diesel (witte mazout) aan te duiden, zowel in het Nederlands als in het Frans; en anderzijds ’service’ slaat op de manier waarop de mazout tot bij de klant gebracht wordt met oog voor netheid, snelle leveringen, een wagenpark dat aangepast is aan de noden van de klant en tweetalig personeel. Bovendien kan de bedrijfsnaam zeer eenvoudig aan de overgenomen handelsfondsen toegevoegd worden.

Het spelende kind in ons logo en op de achterkant van onze tankwagens verwijst naar de gezellige warmte die we tot bij u thuis brengen. Het vrachtwagentje staat voor de diesel die we leveren aan onze professionele klanten.