Mazoutservice phone

Help, zonder stookolie gevallen!

Haast niemand verwacht dat zijn radiatoren op een koude dag plots geen warmte meer afgeven. We zijn het evenmin gewend om de douchekraan open te draaien en te wachten... wachten... en wachten op warm water. Overkomt het je toch, lees dan verder wat je moet doen als je zonder stookolie bent gevallen.


Stap 1: contacteer ons zo snel mogelijk
Zodra je merkt dat de tank leeg is, contacteer ons dan zo snel mogelijk via ons gratis nummer 0800-30450 of via e-mail info@mazoutservice.be. Zo kunnen wij uw levering snel inplannen.

Stap 2: start de ketel terug op en ontlucht (eventueel) de leidingen
Van zodra we zijn langs geweest, kan u de brander terug opstarten. Staat uw mazouttank niet te ver van je ketel, dan is de mazoutpomp wellicht sterk genoeg om de ketel terug op te starten. Probeer dat opstarten echter geen uren aan een stuk, om beschadiging van de mazoutpomp te voorkomen. Bij problemen kan u een chauffagist contacteren die de leiding kan ontluchten en de ketel terug aan de praat kan krijgen.

Voorkomen is beter dan... te laat vullen
Natuurlijk wil je vermijden dat dit nog eens gebeurt! Je stookolievoorraad goed in de gaten houden is de boodschap. Laat je tot slot niet misleiden door het peil van je tank. Als je bijvoorbeeld nog tien centimeter hebt, moet je er rekening mee houden dat die onderste laag ook bezinksel bevat, en dat wil je liever niet in de brander van de ketel doen belanden. Het is dan dringend tijd voor een nieuwe bestelling!


Vragen?


Heeft u vragen over de brandstoffen, de levering of bent u op zoek naar andere informatie? We staan u graag te woord.

Contacteer ons