Mazoutservice phone

Stookolie of aardgas? Dit zijn de voordelen van stookolie!

Is uw verwarmingsketel aan vervanging toe, staat u op het punt om te renoveren of bent u uw droomhuis aan het bouwen? Twijfelt u tussen stookolie en aardgas? Hier kan u alle voordelen van stookolie ontdekken.


Transparante prijzen

In tegenstelling tot bij aardgas kan u zelf beslissen wanneer u uw mazout bestelt. Hierdoor kan u een bestelling plaatsen op het juiste moment, wanneer de prijzen gunstig zijn. Op onze website kan u dagelijks een update vinden van de officiële prijzen. Contacteer ons via onze website, via mail of via ons gratis nummer 0800 30 450 voor een offerte op uw maat.

Verder wordt al eens beweerd dat aardgas over het algemeen goedkoper is dan mazout, maar dat is zeker niet altijd het geval. De prijzen van zowel mazout als aardgas evolueren voortdurend, waardoor de ene keer aardgas en de andere keer mazout duurder is. Op de lange termijn is het verschil dus verwaarloosbaar.

Overal toegankelijk, eenvoudige installatie

Een ander voordeel van mazout is dat u niet in de problemen zit als u geen aardgasaansluiting in uw straat hebt. Verder houdt dit ook in dat u uw voorraad steeds zelf in handen hebt. Bovendien is een mazoutketel eenvoudig te installeren en worden de toestellen steeds compacter en stiller. Daardoor kan u niet alleen in een huis, maar ook in een appartement gebruikmaken van mazout.

Veiligheid: een van de belangrijkste voordelen van stookolie

Het volgende voordeel van stookolie is dat het erg veilig is. Het is namelijk niet ontvlambaar onder 55°C. Verder is er bij mazout geen ontploffingsgevaar en, in tegenstelling tot bij aardgas of propaangas, is de kans op een CO-vergiftigingsgevaar miniem bij het gebruik van stookolie voor uw verwarming.

Hoge efficiëntie, met respect voor het milieu

Duurzaamheid zou een van de redenen kunnen zijn waarom u ondanks de vele voordelen van mazout toch voor aardgas kiest. Wel nu, goed nieuws: dankzij de voortdurende technologische vooruitgang is het ecologische aspect geen onderscheidende factor meer tussen aardgas en stookolie.
Net zoals er biogas bestaat, is er tegenwoordig ook hernieuwbare vloeibare brandstof. Meer nog: mazout en aardgas hebben een vergelijkbare uitstoot van broeikasgassen als u de volledige levenscyclus van beide brandstoffen vergelijkt. Sinds 2016 is stookolie namelijk volledig zwavelarm. Verder hebben de condenserende verwarmingsketels van tegenwoordig een rendement van 98%, wat inhoudt dat alle stookolie die je verbrandt ook omgezet wordt in warmte, en deze toestellen even energiezuinig zijn als condenserende gasketels.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om hybride te verwarmen, waarbij u een stookolieketel combineert met een warmtepomp. De installatie gaat dan na welke installatie het hoogste rendement heeft op elk moment. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille!

Vragen?


Heeft u vragen over de brandstoffen, de levering of bent u op zoek naar andere informatie? We staan u graag te woord.

Contacteer ons